Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Γαλλικά Μπουλντόγκ

Χαρακτηριστικά

Άλλη ονομασία: 
French Bulldog
Μέγεθος: 
Μεσαίο
Τύπος: 
Συντροφιάς
Οικογένεια: 
Μπουλντόγκ
Καταγωγή: 
Γαλλία
Ύψος: 
25-30 εκ.
Βάρος: 
8-13 kg.
Διάρκεια Ζωής: 
10-12 χρόνια
Περιγραφή: 
Το Γαλλικό Μπουλντόγκ είναι συμπαγές, εύρωστο, και βαριά δομημένο. Είναι κοντό και με μια μικρομεσαία μεσαία κατασκευή. Έχει ογκώδες στήθος, τα αυτιά είναι μεγάλα, στρογγυλευμένα, όπως και τα μάτια του και επίπεδη μουσούδα, ενώ το τρίχωμά του είναι λείο και μικρό. Είναι έξυπνα, δραστήρια και περίεργα από τη φύση τους. Αν και είναι σκύλοι συντροφιάς, μπορούν άνετα να είναι και φύλακες και θα γαυγίσουν σε κάθε κίνδυνο προς την οικογένεια.
Αποτέλεσμα εικόνας για γαλλικα μπουλντογκΑποτέλεσμα εικόνας για γαλλικα μπουλντογκ
Ιστορία: 
Αναπτύχθηκε τον 19ο αιώνα όταν οι Γάλλοι ανάμειξαν το Αγγλικό bulldog με πολλές γαλλικές ράτσες, πιθανόν Terriers.
Προσωπικότητα: 
Τα Γαλλικά Μπουλντόγκ είναι μία από τις καλύτερες ράτσες συντροφιάς. Είναι παιχνιδιάρικα, αλλά ζητούν προσοχή. Δεν θα είναι ευχαριστημένα αν τα αφήσετε μόνα τους. Θέλουν την παρουσία κάποιου μέλους της οικογένειας συνέχεια. Θα τα πάει πολύ καλά με τα παιδιά, αλλά και με άλλα κατοικίδια. Δεν γαυγίζουν, παρά μόνο όταν το θεωρούν απαραίτητο.
Αποτέλεσμα εικόνας για γαλλικα μπουλντογκΑποτέλεσμα εικόνας για γαλλικα μπουλντογκ
Υγεία: 
Συνήθη είναι τα αναπνευστικά προβλήματα, αλλά και παθήσεις ματιών. Πρέπει να προσέχετε το βάρος τους. Η αναπαραγωγή δεν είναι εύκολη και σε μερικές περιπτώσεις γίνεται μόνο με τεχνητές μεθόδους. Επίσης ίσως χρειαστεί καισαρική στην γέννα, γιατί τα κεφάλια των κουταβιών είναι αρκετά μεγάλα.
Περιποίηση: 
Το Γαλλικό Μπουλντόγκ χρειάζεται ελάχιστη περιποίηση. Ένα εβδομαδιαίο βούρτσισμα είναι αρκετό για να φύγει η τρίχα. Μία φορά το μήνα μπάνιο, ανάλογα και το πόσο βρωμίζει σε καθημερινή βάση. Κάτω από τις πτυχές του δέρματος μπορείτε να σκουπίζεται με ένα μαλακό πανάκι.
Άσκηση: 
Δεν είναι το σκυλί που θα το πάρετε μαζί σας για τζόκιν, αντίθετα τους αρέσουν μικρές βόλτες όταν η θερμοκρασία είναι κατάλληλη. Δεν τα πάνε πολύ καλά ούτε στη ζέστη, ούτε στο πολύ κρύο. Δεν μπορούν να κολυμπήσουν και πρέπει να είναι υπό επίβλεψη κοντά σε νερό. Η ώρα του παιχνιδιού τους πρέπει να είναι περιορισμένη. Μετά από κάθε είδους άσκηση πρέπει να χαλαρώνουν, είτε με ένα υπνάκο, είτε στην αγκαλιά σας.
Αποτέλεσμα εικόνας για γαλλικα μπουλντογκΑποτέλεσμα εικόνας για γαλλικα μπουλντογκ
Εκπαίδευση: 
Μπορεί να είναι πεισματάρικα και όχι εύκολα στην εκπαίδευση, δυσκολεύονται να μάθουν πώς να λειτουργούν σε μία εντολή. Πρέπει απλά να επιμένετε. Πρέπει να μάθουν τις βασικές εντολές για την διαμονή τους μέσα στο σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου