Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

                                               SIBERIAN HUSKY

Ιστορία

Η εμφάνισή  του υπολογίζεται στο  1800 και προέρχεται από τη Σιβηρία της Ρωσίας, όπως πρόδηλα αναφέρεται στο όνομά του. Χρησιμοποιήθηκε για την έλξη ελκήθρων, αλλά και ως κυνηγόσκυλο από τους νομάδες της περιοχής. Χάρη σε αυτές τις ικανότητες,  μεταφέρθηκε στην Αλάσκα και από εκεί στην Αμερική και στον Καναδά, ως σκύλος εργασίας, αλλά και για αγώνες έλξης έλκηθρων. Σήμερα, είναι ένας δημοφιλής σκύλος συντροφιάς.
Αποτέλεσμα εικόνας για huskyΑποτέλεσμα εικόνας για husky

Χαρακτηριστικά

Ύψος: 51-60 εκ.
Βάρος: 16-27 κ.
Χρώμα τριχώματος: Το τρίχωμα είναι μεσαίου μήκους, ίσιο και πυκνό. Μέτρια σκληρό στην υφή, απαντάται σε πολλούς χρωματισμούς. Συνηθέστεροι είναι οι γκρι με λευκό, λευκό με μαύρο, ενώ συχνοί είναι και οι λευκό με κόκκινο ή εντελώς λευκό. Συνήθως τα άκρα είναι λευκά.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Είναι σκύλος μεσαίου μεγέθους με εμφάνιση λύκου. Έχει οξύληκτο επιρίνιο, αυτιά μεσαίου μεγέθους, τριγωνικά και όρθια. Τα μάτια του είναι αμυγδαλωτά με χρώμα καφέ ή μπλέ. Αποδεκτό είναι τα δύο μάτια να έχουν διαφορετικό χρώμα ή το ένα να έχει και τα δύο παραπάνω χρώματα. Η ουρά είναι μακριά, καλύπτεται από πλούσιο τρίχωμα, και γυρνά πάνω στην πλάτη του ζώου.

Χαρακτήρας

Το Siberian Husky έχει γίνει ένα καλό ζώο συντροφιάς. Ας μη λησμονείται όμως, ότι πρόκειται για ένα σκύλο εργασίας, επομένως με πολλή ενέργεια που απαιτεί καθημερινή άσκηση. Είναι πιστό και μπορεί με λίγη εκπαίδευση να γίνει καλός σύντροφος. Όμως οι ικανότητες του ως φύλακας είναι περιορισμένες. Πολλοί του αποδίδουν συγγένεια με το λύκο για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι η εμφάνιση και ο δεύτερος είναι ότι μερικές φορές δεν γαβγίζει αλλά ουρλιάζει.
Αποτέλεσμα εικόνας για huskyΑποτέλεσμα εικόνας για husky

Κάλο είναι να ξέρετε και...

Η μέση διάρκεια ζωής είναι 13 έτη.
Συχνά προβλήματα υγείας είναι η δυσπλασία των ισχίων και γενετικά προβλήματα των ματιών, όπως ο νεανικός καταρράκτης και η προοδευτική ατροφία του κερατοειδούς. Επίσης, σε αυτή τη φυλή έχουν αναφερθεί αρκετά περιστατικά   γαστρικού έλκους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου