Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Κατοικίδιος βάτραχος

Τυπικά Κόστη

Οι βάτραχοι είναι αμφίβια, που σημαίνει ότι μπορούν να ζουν, τόσο στο νερό, όσο και στην ξηρά. Είναι δημοφιλή ως κατοικίδια για τα θεαματικά χρώματά τους, την συναρπαστική φυσική διάπλασή τους και την ικανότητα αναπήδησής τους. Επίσης, για εξωτικό κατοικίδιο, είναι φθηνοί στην συντήρηση.
Οι βάτραχοι συναντώνται σε ποικιλία ειδών. Οι πιο κοινοί κατοικίδιοι βάτραχοι κοστίζουν κάτω από 7 ευρώ, ενώ οι σπανιότεροι βάτραχοι κοστίζουν έως και 65 ευρώ.
 
Στους πιο κοινούς κατοικίδιους βάτραχους περιλαμβάνεται ο African dwarf και ο White tree. Πρόκειται για μικρούς και ενεργητικούς βάτραχους, με εύκολη φροντίδα, καθιστώντας τους ιδανικούς για αρχάριους ιδιοκτήτες βάτραχων, όπως και για παιδιά. Δεν απογοητεύουν, μιας και επιδεικνύουν το κύριο χαρακτηριστικό των βατράχων. Σε συγκεκριμένη αλυσίδα καταστημάτων κατοικίδιων ένας African dwarf βάτραχος κοστίζει κάτω από 2 ευρώ, ενώ ένας βάτραχος Whites tree κοστίζει 17 ευρώ σε συγκεκριμένο διαδικτυακό κατάστημα. Πιο εξωτικοί βάτραχοι, όπως ο red eyed tree και ο green and black auratus dart, κοστίζουν 43-50 ευρώ από το ίδιο διαδικτυακό κατάστημα.

Τι θα πρέπει να περιλαμβάνεται

Σκεφτείτε τι ρόλο επιθυμείτε να παίξει ένας βάτραχος που θα αποκτήσετε. Τον θέλετε για να θαυμάζετε τα μοναδικά του χρώματα ή για να σας διασκεδάζει με τις κινήσεις που θα κάνει; Οι βάτραχοι ποικίλουν σε σχέση με το επίπεδο κινητικότητάς τους. Σιγουρευτείτε να αγοράσετε έναν που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας.

Πρόσθετα Κόστη

Οι περισσότεροι βάτραχοι τρέφονται με τριζόνια. Το κόστος από συγκεκριμένη αλυσίδα καταστημάτων κατοικίδιων για 250 τριζόνια ή για προμήθεια τριών μηνών είναι 12 ευρώ.

Κάποιοι προτιμούν να διατηρούν τριζόνια μέσα σε δοχεία, προκειμένου να μην χρειάζονται να επισκέπτονται συχνά καταστήματα κατοικίδιων για να αγοράζουν τροφή για τους βατράχους τους. Ένα δοχείο διατήρησης τριζονιών κοστίζει 3 ευρώ.

Ο τύπος διαρρύθμισης του ενυδρείου όπου φιλοξενείται ένας βάτραχος εξαρτάται από το είδος του και το είδος του περιβάλλοντος στο οποίο αυτός συναντάται στη φύση. Κάποιοι βάτραχοι προσαρμόζονται καλύτερα σε υγρά κλίματα, ενώ άλλοι μένουν συνεχώς μέσα στο νερό, και άλλοι προσαρμόζονται να ζουν σε δέντρα απαιτώντας ψηλές δεξαμενές για να φιλοξενηθούν. Η πιο κοινή διαρρύθμιση είναι μισή νερό και μισή ξηρά, σύμφωνα με ειδικευμένη ιστοσελίδα. Μία δεξαμενή με φωτισμό, με πηγή θέρμανσης ή άλλες απαιτούμενες επιλογές μπορεί να κοστίζει οπουδήποτε μεταξύ 14-180+ ευρώ. Για παράδειγμα, μία δεξαμενή με θεματολογία από την ταινία Star Wars διαστάσεων 34Χ18Χ18 εκατ. για υδρόβιους βάτραχους για την παρακολούθηση των γυρίνων που θα μετατρέπονται σε βάτραχους κοστίζει περίπου 22 ευρώ, ενώ ένα πλήρες κιτ δεξαμενής διαστάσεων 30Χ30Χ13 εκατ. για βάτραχους που ζουν σε δέντρα το οποίο διαθέτει λάμπα θέρμανσης και όργανα μέτρησης θερμοκρασίας και υγρασίας κοστίζει 158 ευρώ.

Αγορές

Οι κτηνιατρικοί σύλλογοι συνήθως δίνουν πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με την αγορά και την συντήρηση ενός αμφίβιου, όπως ενός βάτραχου.

Ειδικευμένες ιστοσελίδες παρέχουν λίστα με το πώς να φροντίζει κανείς έναν βάτραχο που ζει σε δέντρα, ένα κοινό είδος το οποίο αποτελεί και ιδανική περίπτωση για αυτούς που διερευνούν το αν ένας βάτραχος αποτελεί μία καλή επιλογή για κατοικίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου