Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Γερμανικός Πιομενικός

Ο Γερμανικός Ποιμενικός ( γερμανικά : Deutscher Schäferhund ), είναι επίσης γνωστός και ως Αλσατίας, είναι μια φυλή του μεγάλου μεγέθους, που προέρχεται από τη Γερμανία. Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι μια σχετικά νέα φυλή, που χρονολογείται από το 1899. Ως μέρος της ομάδας Herding , ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι ένας σκύλος εργασίας αναπτύχθηκε αρχικά για τη βοσκή και τη φύλαξη των προβάτων. Λόγω της δύναμη, την ευφυΐα και τις ικανότητές του στον τομέα της κατάρτισης υπακοής χρησιμοποιείται συχνά σε αστυνομικές και στρατιωτικές ρόλους σε όλο τον κόσμο. Τα γερμανικά ποιμενικά αντιπροσωπεύουν σήμερα το 4,6% όλων των σκύλων στο κόσμο.Λόγω της πίστης τους και προστασίας που παρέχουν και είναι φυσική της ράτσας τους, ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι ένα από τα πιο περιζήτητα σκυλιά ανά την υφήλιο. Είναι ένα μεγαλόπρεπο σκυλί με την μαύρη γούνα στην πλάτη του και τα όρθια αυτιά του ,πάντα σε εγρήγορση, με τα καφετιά πλατιά του πέλματα και το ευρύ στέρνο. Η μύτη του και τα σαγόνια του μαρτηρούν τις μάχες προφύλαξης που έχει δώσει με λύκους και άγρια ζώα που έμπαιναν στις στάνες. Πολύ δυνατό σκυλί με αγάπη για τον άνθρωπο και την οικογένεια αλλά υπερήφανο και κυριαρχικό σαν χαρακτήρας, που σημαίνει σεβαστείτε το και δώστε του την θέση που του ανήκει και βέβαια μια δουλεία να κάνει για να είναι ευτυχισμένο. Δεν είναι σκυλί για ανθρώπους που αλλάζουν εύκολα διαθέσεις. Θέλει μια σταθερότητα για να σας ανταμοίψει με τις υπηρεσίες του και ελευθερία κινήσεων.
Ο Γερμανικός ποιμενικός, το δικό μας λυκόσκυλο, έχει την αρχοντιά του αρχηγού και την ομορφιά του λύκου από τον οποίο κατάγεται. Ένας περήφανος σύντροφος με πολλές δυνατότητες και ιστορία στο ενεργητικό του.
Ιστορία: 
Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι ουσιαστικά αποτέλεσμα επιμειξίας τριών διαφορετικών τύπων γερμανικών ποιμενικών του 19ου αιώνα: α. του ποιμενικού της βόρειας φυλής, β. του ποιμενικού της νότιας φυλής και γ. του ποιμενικού της Θουριγγίας. Το τελευταίο έπαιξε και το σημαντικότερο ρόλο στην τελική διαμόρφωση του πρώτου λυκόσκυλου. Πρόκειται για σχετικά καινούρια ράτσα, με τις ρίζες του να χρονολογούνται στο 1899.
Ιατρικά: 
Παρουσιάζει προβλήματα στα ισχύα και τα αυτιά, που είδικά στα αυτιά, αν δεν προσεχθούν γυρίζουν σε χρόνιες ωτίτιδες και μετά σε μεγάλη ηλικία σε εγκεφαλικά επισόδεια. Μην βρέχετε τα αυτιά του στο λούσιμο για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα.

Φιλικός με τα παιδιά:

Μέγεθος:

Τρίχωμα:

Περιποίηση:

Χρησιμότητα:

Εκπαίδευση:

Ιατρικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου