Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ 10 ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΑΤΣΕΣ ΣΚΥΛΩΝ

Αυτή είναι η λίστα του με τα εξυπνότερα σκυλιά.
1. Border Collie
2. Poodle
3. German Shepherd
4. Golden Retriever
5. Doberman Pinscher
6. Shetland Sheepdog
7. Labrador Retriever
8. Papillon
9. Rottweiler
10. Australian Cattle Dog

1.Border Collie
Βάρος αρσενικό: 14Kg μέχρι 21Kg
Βάρος θηλυκό: 15Kg μέχρι 21Kg
Ύψος αρσενικό: 48 cm μέχρι 56 cm
Ύψος θηλυκό: 46 cm μέχρι 52 cm
Διάρκεια ζωής: 10 χρόνια μέχρι 12 χρόνια
Το Μπόρντερ κόλλευ είναι μια έξυπνη φυλή, θεωρείται ότι είναι ένα από τα πιο έξυπνα σκυλια. Παρά το γεγονός ότι ο πρωταρχικός ρόλος του Μπόρντερ κόλλευ είναι τσοπανόσκυλο, τα σκυλιά αυτής της φυλής γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς και ως κατοικίδια ζώα.
Το Μπόρντερ Κόλι είναι ένα μεσαίου μεγέθους αθλητικό σκυλί, που εκτράφηκε για εργασία. Τρομερά έξυπνα με μία έμφυτη τάση να δουλεύουν με ανθρώπους.
Ιατρικά: 
Σχαλιδωτική οστεοχονδρίτιδα, καταστροφή αμφιβληστροειδή, επιληψία, κώφωση.
2.Poodle
Βάρος αρσενικό: 1Kg μέχρι 23Kg
Βάρος θηλυκό: 1Kg μέχρι 25Kg
Ύψος αρσενικό: 10 cm μέχρι 50 cm
Ύψος θηλυκό: 10 cm μέχρι 35 cm
Διάρκεια ζωής: 14 χρόνια μέχρι 20 χρόνια
Περιβάλλον: Μόνο μέσα στο σπίτι
Μέγεθος: μικρά
Εκπαίδευση ελάχιστη
Περιποίηση: πάρα πολύ
Η ράτσα έχει διάφορα χρώματα με το πεισματάρικο μύτη, στόμα και το γνωστό γενάκι του, με τα αυτάκια πλάι στο κρανίο πεσμένα και τριχωτά περισσότερο και όχι κατσαρά μαλλιά και το τρίχωμα που δεν πέφτει ποτέ για αυτό πρέπει να κουρεύεται και να χτενίζεται κάθε τόσο. Τα ματάκια του λάμπουν μέχρι τα βαθιά του γεράματα και είναι έτοιμο για παιχνίδι και κόλπαόσο χρόνο και αν έχει περάσει από την μέρα της γέννησής του. Αυτά είναι τα αξιαγάπητα κανίς που έγιναν τόσο γνωστά για την τέλεια συμπεριφορά τους με την οικογένεια. Η ράτσα έχει διάφορα χρώματα με το πεισματάρικο μύτη, στόμα και το γνωστό γενάκι του, με τα αυτάκια πλάι στο κρανίο πεσμένα και τριχωτά περισσότερο και όχι κατσαρά μαλλιά και το τρίχωμα που δεν πέφτει ποτέ για αυτό πρέπει να κουρεύεται και να χτενίζεται κάθε τόσο. Τα ματάκια του λάμπουν μέχρι τα βαθιά του γεράματα και είναι έτοιμο για παιχνίδι και κόλπαόσο χρόνο και αν έχει περάσει από την μέρα της γέννησής του. Αυτά είναι τα αξιαγάπητα κανίς που έγιναν τόσο γνωστά για την τέλεια συμπεριφορά τοxυς με την οικογένεια.

3.Γερμανικός Πιομενικός 
Ο Γερμανικός ποιμενικός, το δικό μας λυκόσκυλο, έχει την αρχοντιά του αρχηγού και την ομορφιά του λύκου από τον οποίο κατάγεται. Ένας περήφανος σύντροφος με πολλές δυνατότητες και ιστορία στο ενεργητικό του.
Ιστορία
Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι ουσιαστικά αποτέλεσμα επιμειξίας τριών διαφορετικών τύπων γερμανικών ποιμενικών του 19ου αιώνα: α. του ποιμενικού της βόρειας φυλής, β. του ποιμενικού της νότιας φυλής και γ. του ποιμενικού της Θουριγγίας. Το τελευταίο έπαιξε και το σημαντικότερο ρόλο στην τελική διαμόρφωση του πρώτου λυκόσκυλου. Πρόκειται για σχετικά καινούρια ράτσα, με τις ρίζες του να χρονολογούνται στο 1899.
4. Golden Retriever
Βάρος αρσενικό: 29Kg μέχρι 34Kg
Βάρος θηλυκό: 27Kg μέχρι 32Kg
Ύψος αρσενικό: 55 cm μέχρι 60 cm
Ύψος θηλυκό: 55 cm μέχρι 60 cm
Διάρκεια ζωής: 11 χρόνια μέχρι 12 χρόνια
Μέγεθος: μεγάλα
Χρώμα ράτσας: κρέμχρυσαφί
Εκπαίδευση αρκετή
Περιποίηση: αρκετή
Ιατρικά: πολυ λίγα
Χώρα καταγωγής: Σκωτία
Τι να πεί κανείς για αυτά τα σκυλιά! Ότι και να πει θα είναι λίγο. Το Γκόλντεν Ριτρίβερ, το σκυλί με το βελούδινο άγγιγμα, στην αρχή αναπαράχθηκε για να κυνηγά πάπιες και να φέρνει μέσα από το νερό το θήραμα στον κυνηγό. Αργότερα λόγω της νοημοσύνης του και του εξαιρετικού χαρακτήρος του τα Γκόλντεν Ριτρίβερ έγιναν το σκυλί για όλες τις δουλειές. Είναι σκυλί συντροφιά, υπερβολικά αξιόπιστα με τα παιδιά, βοηθάει τυφλούς, την αστυνομία, σε έρευνες για εξαφανισθέντες, σε ανεύρεση επιζώντων. Υπέροχο πλάσμα και είμαστε τυχεροί όσοι το έχουμε σύντροφο στη ζωή μας.
Και δεν είναι μόνο υπέροχο σαν χαρακτήρας.Είναι και πανέμορφο με το ευγενικό του παρουσιαστικό, την ηρεμία του, την υπομονή του. Η γούνα του είναι μεταξένια, το περπάτημα άψογο δίπλα μας και η καθαριότητά του μέσα στο σπίτι παροιμιώδης. Τα χρώματά του ποικίλλουν από μπέζ σε βαθύ καφέ πάντα μονόχρωμα με φουντωτή ουρά και μεταξένια τρίχα.Δεν μαδάει πολύ και χαίρεσαι να το βλέπεις.
Το Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι σκύλος υψηλής νοημοσύνης, ευγενικό και πράο και πάντα πρόθυμο να ευχαριστήσει τους γύρω του. Από τα σκυλιά που δεν δαγκώνουν ποτέ, με υπομονή και κατανόηση για τα παιδιά και τους γύρω του ,πράγμα που το κάνει μάλλον μέτριο φύλακα.

5. Doberman Pinscher
Βάρος αρσενικό: 32Kg μέχρι 46Kg
Βάρος θηλυκό: 41Kg
Ύψος αρσενικό: 63 cm μέχρι 72 cm
Ύψος θηλυκό: 61 cm μέχρι 68 cm
Διάρκεια ζωής: 12 χρόνια
Μέγεθος: μεγάλα
Χρώμα ράτσας: μαύροκανελλί
Εκπαίδευση απαραίτητη
Περιποίηση: ελάχιστη
Ιατρικά: πολλά
Χρησιμότητα: συντροφιάεργασίαφύλακας
Χώρα καταγωγής: Γερμανία
Το Doberman, είναι μια φυλή σκύλων που αναπτύχθηκε αρχικά γύρω στο 1890 από τον Karl Friedrich Louis Dobermann . Τα Doberman είναι από τα πιό γνωστά κατοικίδια ζώα και η φυλή είναι γνωστή ως ευφυής, άγρυπνη και πιστή. Παρόλο που θεωρείται ότι είναι σκυλιά εργασίας, τα Doberman θεωρούνται συχνά ως άγρια ​​και επιθετικά αλλά δεν είναι αληθές αυτό.
Το Doberman έχει καταταγεί μεταξύ των πιο έξυπνων φυλών σκύλων σε πειραματικές μελέτες και εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων. Ο ψυχολόγος Stanley Coren κατατάσσει το Doberman ως το 5ο πιο έξυπνο σκυλί στην κατηγορία της κατάρτισης υπακοής εντολή, με βάση τις έρευνες που επιλεκτικά γίνεται από ορισμένους εκπαιδευτές.
Το ντόμπερμαν είναι ένα εξαιρετικά καθαρό σκυλί και σπάνια θα λερώσει το χώρο εκτός και αν έχει βρεθεί σε πολύ μεγάλη ανάγκη. Το ντόμπερμαν δεν είναι επιθετικό σκυλί , μπορεί να παίξει άνετα με μικρόσωμα σκυλάκια και γατάκια.

6. Shetland Sheepdog
Σέτλαντ ποιμενικός - Shetland Sheepdog
Προτεινόμενη επιλογή για όσους θέλουν ένα σκυλί μεσαίου μεγέθους. Το Shetland, είναι ένας πιστός, προστατευτικός, συντροφικός σκύλος.
Καταγωγή ράτσας: Αγγλία 
Άλλη ονομασία: -
Προσδόκιμος χρόνος ζωής: 12 - 15 Χρόνια
Ύψος: Αρσ. 38 cm | Θηλ. 35 cm
Βάρος: Αρσ. 7κ | Θηλ. 6κ 7κ Max
Group: Σκύλοι χρησιμότητας
Χρώματα: Δίχρωμο, τρίχρωμο
Χρησιμότητα: Σκύλος συντροφιάς
Ιδιοσυγκρασία: Φιλικό, έξυπνο, συντροφικό, προστατευτικό
Περιγραφή
Το Σέτλαντ, μοιάζει πολύ με το Κόλει. Είναι δυνατό, ευκίνητο, ελαφρύ, γρήγορο και με μεγάλα άλματα. Τα κουταβάκια Σέτλαντ ενθουσιάζονται και παρουσιάζουν μεγάλη επιθυμία να ευχαριστήσουν τον κύριό τους, από πολύ μικρή ηλικία. Είναι ιδιαιτέρως διαισθητικό σκυλί και ανταποκρίνεται θαυμάσια στον ιδιοκτήτη του, γι’ αυτό και αποτελεί ένα πολύ καλό κατοικίδιο. Δεν πρέπει να μένει πολύ καιρό μόνο του, γιατί νιώθει μοναξιά.
Συμβουλές για περιποίηση
Ο καλλωπισμός είναι αρκετά απλός για το Shetland. Αρκεί ένα ελαφρύ ψέκασμα με νερό και βούρτσισμα για να διατηρείται καθαρό. Μπάνιο θα πρέπει να γίνεται μόνο εφόσον είναι απαραίτητο.
Θέματα σχετικά με την υγεία
Το Shetland έχει ορισμένα γενετικά προβλήματα, όπως στεφανιαία νόσο, επιληψία, υπερθυρεοειδισμό και η νόσος von Willebrand. Ακόμη και αν οι ανησυχίες αυτές φαίνονται αρκετές, το Shetland είναι ένα σχετικά ανθεκτικό σκυλί. Η μέση διάρκεια ζωής του είναι περίπου 12 έως 15 έτη.
Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Shetland ζει άνετα μέσα σε ένα διαμέρισμα αρκεί να έχουμε υπόψιν ότι χρειάζεται άφθονο χώρο και χρόνο για την καθημερινή άσκησή του.

7. Labrador Retriever

Τα σκυλιά Λάμπραντορ Pιτρίβερ - labrador retriever

Πιθανά να το έχετε δεί, το σκυλί σας να στέκεται περήφανο, τα αυτιά να γέρνουν μπροστά, το τρίχωμα να λάμπει στον ήλιο, η ουρά να στέκεται ψηλά και τα μάτια του να ψάχνουν στον ορίζοντα με εγρήγορση. Καθώς θαυμάζετε την ομορφιά του Λαμπραντορ σας, αυτό που βλέπετε είναι το αποτέλεσμα δεκαετιών προσεκτικών ζευγαρωμάτων. Το σχήμα του κεφαλιού του, η γραμμή της πλάτης του, η ζωηράδα του βλέμματος του, ακόμα και ο χαρακτήρας του, αυτά είναι χαρακτηριστικά που ικανοί εκτροφείς έβαλαν εκεί σοφά μέσα σε δεκαετίες.

Η προσωπικότητα του Λάμπραντορ

Η ομορφιά είναι πολύ σημαντική φυσικά, αλλά το Λάμπραντορ είναι πολύ περισσότερο απο ένα όμορφο σκυλί. Τα Λάμπραντορ είναι ευγενικά καλόψυχα σκυλιά που ο σκοπός τους στην ζωή είναι να ικανοποιούν τα αφεντικά τους.
Το Λάμπραντορ Ριτρίβερ είναι η ράτσα σκύλων που κρατάει την πρώτη θέση στον Αμερικανικό και τον Αγγλικό κυνολογικό όμιλο εδώ και πολλά χρόνια και με σημαντική διαφορά απο την δεύτερη ράτσα.
Και αυτό γιατί το labrador retriever είναι το απόλυτο οικογενειακό σκυλί.
Η έλειψη επιθετικότητας τον κάνει ιδανικό σύντροφο για παιδιά.


8. Papillon

Χαρακτηριστικά

Ύψος: 20-28 εκ.
Βάρος: 4-5 κ.
Χρώμα τριχώματος: Το τρίχωμα είναι μακρύ, ίσιο, πυκνό με απαλή υφή. Ο χρωματισμός είναι λευκός με περιοχές διάφορων χρωμάτων. Τα επικρατέστερα είναι το καφέ και το μαύρο. Τα ολόμαυρα ζώα δεν θεωρούνται καθαρόαιμα.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Πρόκειται για μια πολύ μικρόσωμη φυλή, κατηγορίας toy. Το επιρρίνιο είναι οξύληκτο και πολλές φορές έχει λευκό χρώμα. Το κεφάλι, αναλογικά για το μέγεθος του σώματος, είναι μικρό. Το χαρακτηριστικότερο γνώρισμα είναι τα αυτιά. Τα αυτιά είναι μεγάλα σε μέγεθος, έχουν πάντοτε χρώμα και δεν είναι ποτέ λευκά, και έχουν αρκετό τρίχωμα. Απαντώνται δύο τύποι. Τα αυτιά που είναι όρθια και τα αυτιά που πέφτουν. Σε κάποιες χώρες, οι δύο αυτές υποκατηγορίες θεωρούνται ξεχωριστές φυλές.  Η ουρά είναι μακριά και γυρνά πάνω στη ράχη.

Χαρακτήρας

Είναι έξυπνα ζώα με μεγάλα αποθέματα ενέργειας. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να τα κάνετε να τρέξουν. Μαθαίνουν πολύ εύκολα και γι’ αυτό το λόγο η εκπαίδευση τους δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. Το τρίχωμα τους θέλει λίγη περιποίηση. Θεωρούνται καλή επιλογή ως ζώα συντροφιάς. Είναι πάντα σε εγρήγορση και ειδοποιούν όταν κάποιος άγνωστος πλησιάζει.

Κάλο είναι να ξέρετε και...

Η μέση διάρκεια ζωής είναι 12 έτη.
Συχνά προβλήματα υγείας είναι τα καρδιακά προβλήματα (ανεπάρκεια μιτροειδούς βαλβίδας), οφθαλμολογικά προβλήματα (ατροφία κερατοειδούς), διαταραχή στην πήξη του αίματος. 


9. Rottweiler

ΜΕΓΕΘΟΣ: Τα αρσενικά κυμαίνονται από 61 μέχρι 68 εκ. στον ώμο και περίπου 50 κιλά βάρος. Τα θηλυκά είναι κάπως μικρότερα, 56 με 63 εκ. ύψος και βάρος περίπου 42 κιλά. Μπορούν να βρεθούν σκυλιά που είναι πιό ψηλά ή κοντύτερα από αυτές τις μετρήσεις, εντούτοις, δεν πρέπει να θεωρηθούν τυπικά από τα πρότυπα φυλής. Το Rottweiler είναι πολύ ισχυρό για το μέγεθός του. Έχει χρησιμοποιηθεί στην Ευρώπη για να τραβήξει κάρρα και διατηρεί τα συμπαγή και είναι μυώδη στοιχεία που είναι επιθυμητά σε ένα ζώο έλξης. Πλήρης αναπτυγμένος ένας ενήλικος μπορεί εύκολα να ρίξει κάτω έναν άνθρωπο από τα πόδια του, και για αυτόν τον λόγο η φυλή δεν συστήνεται για το ηλικιωμένο ή φυσικά ασθενικό πρόσωπο. Η εκπαίδευση υπακοής είναι απαραίτητη λόγω του μέγεθους και δύναμης του πρέπει να είστε σε θέση να διατηρήσετε το ολοκληρωτικό έλεγχο του ζώου σας πάντα.
ΧΡΩΜΑ: Το Rottweilers είναι πάντα μαύρο με τα σαφώς καθορισμένα πύρινα σημάδια στα μάγουλα, το ρύγχος, το στήθος, και τα πόδια καθώς επίσης και και πάνω από τα δύο μάτια. Αυτά τα σημάδια κυμαίνονται από τη σκουριά ως το μαόνι, οι σκοτεινότερες αποχρώσεις είναι πιό επιθυμητές. Η χρώση των ματιών και το στόματος πρέπει να είναι σκουρόχρωμα τα ανοικτόχρωμα μάτια ή τα ρόζ ούλα θεωρούνται ελαττώματα.MAMBO VON DER TEUFELSBRUCKE
ΤΕΜΠΕΡΑΜEΝΤΟ: Οι ιδιοσυγκρασίες των Rottweiler ποικίλλουν από τους φυσικούς κλόουν, οι οποίοι είναι στοργικοί σχεδόν σε καθένα, στο πολύ συγκρατημένο, ενός-ανθρώπου σκυλί. Ιδανικά πρέπει να είναι ήρεμοι αλλά άγρυπνοι σύντροφοι. Αυτά τα σκυλιά ακολουθούν συχνά τους κυρίους τους παντού μέσα στο σπίτι, και κρατούν μια συνεχή προστατευτική προσοχή πάνω στους αγαπημένους τους. Τα νευρικά, ντροπαλά, ευερέθιστα ή υπερενεργητικά σκυλιά επιδεικνύουν γνωρίσματα που είναι ανεπιθύμητα σε ένα ζώο με το μέγεθος και τη φύση του Rottweiler και πρέπει να αποφευχθούν.

10. Australian Cattle Dog
Βάρος αρσενικό: 16Kg μέχρι 20Kg
Βάρος θηλυκό: 14Kg μέχρι 18Kg
Ύψος αρσενικό: 43 cm μέχρι 51 cm
Ύψος θηλυκό: 38 cm μέχρι 49 cm
Διάρκεια ζωής: 11 χρόνια μέχρι 15 χρόνια
Μέγεθος: μεσαία
Χρώμα ράτσας: άσπρομαύροκανελλί
Εκπαίδευση αρκετή
Περιποίηση: ελάχιστη
Ιατρικά: ελάχιστα
Χρησιμότητα: συντροφιάεργασία
Χώρα καταγωγής: Αυστραλία
Πολύ δυνατά σκυλιά αν και μεσαίου μεγέθους που θυμίζουν λίγο-πολύ τα Ντίγκο στην Αυστραλία. Πολύ διαστήρια σκυλιά και πολλές φορές θέλουν να είναι τα "αφεντικά" σας. Θα σας "εκπαιδεύσουν" χωρίς καν να το πάρετε είδηση. Αυτό το χρώμα τους! Το γκρί με άσπρο είναι τόσο ωραίο σε αυτά τα σκυλιά. Τα πιό πολλά έχουν ένα χαρακτηριστικό "μπάλωμα" σκουρότερου χρώματος στο ένα μάτι, άλλο σημείο της γοητεία τους.
Ιστορία: 
Εμφανίστηκε γύρω στα 1800 στην αυστραλία και η χρησιμότητά του ήταν στα κοπάδια των βοοειδών, τσοπάνης δηλαδή. Πως απέφευγε τα δαγκώματα ή τις κλωτσιές των βοδιών; Με την ταχύτητα και την ευστροφία του.Δάγκωνε ελαφρά τα πόδια και έφευγε σαν σφαίρα.
Ιατρικά: 
Οι πιο κοινές αιτίες θανάτου είναι ο καρκίνος και το εγκεφαλικό επεισόδιο





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου