Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ένας τελιος σκύλος για κυνήγι

Το Αζαγουάκ (Azawakh) είναι σύντροφος και πλήρη μέλος της οικογένειας των ανθρώπων της Σαχάρας για εκατοντάδες χρόνια. Το ξερατε; Αυτό το λυγερόκορμο σκυλί με το ιδιαίτερο περπάτημα και τον ακούραστο καλπασμό, ακόμα και κάτω από τον καφτερό ήλιο της Αφρικής, εκτός από το κυνήγι είναι και φύλακας και υπερασπιστής των οικίων του. Μόλις το 1980 ανακαλύφτηκε από την Αμερική όπου αμέσως έγινε πολύ αγαπητό. Το αμερικάνικο πρότυπο για το Αζαγουάκ επιτρέπει όλα τα χρώματα που βρέθηκαν στην Αφρική. Ιδιαιτερότητα των Αζαγουάκ, όλα μα όλα τα σκυλιά έχουν λευκά ποδαράκια που μοιάζουν σαν να φορούν άσπρες κάλτσες. Πολλά από αυτά τα σκυλιά έχουν ένα άσπρο ή πιτσιλωτό κολάρο που τα κάνει ιδιαίτερα όμορφα.
 


Είναι ο σκύλος του αρουραίου. Το Ρατ τεριέ είναι ένα δυνατό μικρό σκυλί που έχει τιμηθεί πολλές φορές για την χρισημότητά του στην εξολόθρευση των αρουραίων όσο και σαν σκυλί για οικογένεια. Έχει πολλές παραλλαγές στην εικόνα του, μέσα στο χρόνο και αυτά τα μικρόσωμα σκυλάκια με την δραστηριότητα της εξολόθρευσης αρουραίων, κράτησαν γενιές γνωστά σαν feists. Πολλές όμως οργανώσεις είχαν διατηρήσει αρχεία από ρατ τεριέ και έτσι η ράτσα ανανεώθηκε και πήρε σχήμα, μορφή και ιδιότητες. Σήμερα το ρατ τεριέ υπάρχει σε πολλά χρώματα αλλά πάντα σε άσπρο υπόβαθρο, όλα τα χρώματα της γούνας του. Είναι αποδεχτό και σε τριχρωμία ακόμα.

Καταχούλα Λουιζιάνα

Το σκυλί με τα γαλάζια γιάλινα μάτια και τις καταπληκτικές ικανότητες είναι εδώ. Και το όνομα αυτού, Καλαχούλα. Ένα εξωτικό όνομα που την πρώτη φορά που το άκουσα σκέφτηκα. -Κάποιο μικρόσωμο σκυλί θα είναι με μαλλί μπούκλα για τα σαλόνια. Οταν όμως το είδα συμφώνησα με τον νονό του για αυτό το εξωτικό όνομα. Του πάει γάντι. Και τι σκύλος!!!!!

Ιστορία
Το 1979, ο κυβερνήτης Εντουιν εντουάρς υπέγραψε νομοσχέδιο που κάνει το Καταχούλα επίσημο σκύλος της Λουιζιάνας προς αναγνώριση της αξίας του για την ιστορία της περιοχής.Η ιστορία του και το πως βρέθηκε στην περιοχή είναι μάλλον θολά.Μια θεωρία είναι πως οι ιθαγενείς ινδιάνοι ζευγάρωσαν τα σκυλιά τους με λαγωνικά και μολοσούς των αποίκων που τα έφεραν στην Λιουζιάνα τον 16ο αιώνα. Αλλοι λένε πως είχαν ζευγαρώσει τα σκυλιά τους οι ιθαγενείς με κόκκινους λύκους. Σημασία έχει πως αυτό το σκυλί με τα γιαλιστερά γαλάζια μάτια είναι ικανό και εκπληκτικό σε όποια δουλειά του αναθέσει κανείς.


Χάρριετ


Το Harrier είναι ένα μικρό έως μεσαίου μεγέθους σκυλί κυνηγιού, που χρησιμοποιείται 
για το κυνήγι λαγών ακολουθώντας τους. Μοιάζει με το αγγλικό Foxhound αλλά είναι μικρότερο, 
αν και δεν είναι τόσο μικρό όσο ένα Beagle. Το Χάρριετ είναι ένα χαρούμενο σκυλί 
που αποζητά την ανθρώπινη συντροφιά και είναι πολύ ανεκτικόκαι καλό με τα παιδιά.
Ιστορία
Οι πηγές έχουν αντικρουόμενες ιστορίες για την προέλευση αυτής της φυλής. Σύμφωνα με μία, τα πρώτα είδη Harrier διασταυρώθηκαν με λαγωνικά , το κυνηγόσκυλο Talbot , και ακόμη και το κυνηγόσκυλο μπασέ . Σύμφωνα με μια άλλη, η φυλή πιθανότατα αναπτύχθηκε από διασταυρώσεις του Foxhound αγγλικά με Fox Terrier και Greyhound .

Μπλούτικ κόνχαουζ

Οι Bluetick Coonhounds έχουν εκτραφεί να είναι κυνηγετικά σκυλιά. Είναι αθλητικά και ανθεκτικά και χρειάζονται μια εργασίας πλήρους απασχόλησης ή δραστηριότητας όπως το κυνήγι, την υπακοή ή την ευκινησία για να μείνουν ευχαριστημένα. Μπορούν να είναι δύσκολο να εκπαιδεύσεις ένα τέτοιο σκυλί και θα πρέπει να παρακολουθούνται αν υπάρχουν γύρω γάτες ή άλλα μικρά ζώα.
Ιστορία
Αρχικά, τα Bluetick Coonhounds καταγράφηκαν στο Club Ηνωμένο Kennel κάτω από την αγγλική Foxhound και Coonhound, αλλά αναγνωρίστηκαν από τον σύλλογο ως ξεχωριστή φυλή το 1946. Οι Bluetick Coonhounds επίσης αναγνωρισμένο από το Αυστραλιανό Εθνικό Συμβούλιο Kennel και της Νέας Ζηλανδίας Kennel Club . Τον Απρίλιο του 2009, η φυλή έγινε αποδεκτή από την αμερικανική λέσχη και το Δεκέμβριο του 2009 έγιναν επιλέξιμοι για να ανταγωνιστούν σε AKC

Μπορζόι

Το όνομα Borzoi προέρχεται από τις ρωσικές λέξεις Borzaja Sobaka που σημαίνουν "σκύλος γρήγορος σαν τον άνεμο". Η φυλή αναπτύχθηκε ανατολικά των Ουραλίων. Για εκατοντάδες χρόνια η ρωσική αυτοκρατορία χρησιμοποιούσε τα Μπορζόι για το κυνήγι κυρίως λύκων και λαγών.
Ιστορία
Για καιρό πίστευαν ότι σκυλιά τύπου Saluki είχαν αρχικά έρθει στην Ρωσία από το Βυζάντιο τον 9ο και 10ο αιώνα και αργότερα πάλι από τους επιδρομείς Μογγόλους της Ανατολής. Ωστόσο, τώρα που τα αρχαιολογικά αρχεία και τα αποτελέσματα της έρευνας της πρώην ΕΣΣΔ είναι ανοικτή σε επιστήμονες, έχει γίνει αρκετά σαφές ότι η πρωταρχική τύπου sighthound εξελίχθηκε μεταξύ του Κιργιστάν, το Καζακστάν κάτω μέρος του Αλτάι και οι πεδιάδες του Αφγανιστάν.

Βρετανικό κυνηγόσκυλο

Η ονομασία της μαρτυρεί καταγωγή γαλλική. Στην πραγματικότητα, όπως οι περισσότερες φυλές κυνηγετικών δεικτών, προέρχεται από την Ισπανία του Μεσαίωνα. Εκεί, σκύλοι Σπάνιελ της Βρετάνης χρησίμευαν να "φερμάρουν" πουλιά τα οποία, από έλλειψη κυνηγετικών όπλων, συλλαμβάνονταν με ειδικά εκπαιδευμένους αετούς ή γεράκια.
Ιστορία
Στη Γαλλία εισήχθηκαν 1.000 χρόνια μετά, δηλαδή το 15ο μ.Χ. αιώνα. Ο σημερινός σκύλος Σπάνιελ της Βρετάνης θεωρείται δημιούργημα του Γάλλου Αρτούρ που χρησιμοποίησε για το σκοπό αυτό ισπανικούς και γαλλικούς δείκτες.

Κρητικός ιχνηλάτης

Ο Κρητικός ιχνηλάτης η Κρητική Λαγωνίκα είναι η αρχαιότερη φυλή σκύλων της Ευρώπης με πατρίδα την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Κρήτη ! Ο σκύλος αυτός είναι γέννημα θρέμμα των γκρεμών, των πεδιάδων, των δασών και των βράχων της Κρήτης, είναι γνωστός εδώ και 4.000 χρόνια για να κινδυνέψει με εξαφάνιση στις μέρες μας.



Μπίγκλ

Πραγματικά το πλέον αξιαγάπητο οικογενειακό σκύλι. Αν το προτιμήσετε δεν θα το μετανιώσετε ποτέ. Πάντα χαρούμενο, πάντα καθαρό, πάντα γεμάτο υγεία. Αυτό το σκυλί δεν χρειάζεται σχεδόν τίποτα παρά μόνο αγάπη και συντροφικότητα. Όσο για την όσφρησή του; Ένα μόνο θα πώ. Σε ένα πείραμα που έγινε, οι «διαγωνιζόμενοι» σκύλοι έπρεπε να βρουν ένα ποντίκι το οποίο κινούνταν σε έκταση 4000 τετραγωνικών μέτρων. Το Μπιγκλ διέπρεψε, εντοπίζοντάς το σε λιγότερο από ένα λεπτό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου