Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Bull teriel τελειοι σκύλοι

Βάρος αρσενικό: 15Kg μέχρι 36Kg
Βάρος θηλυκό: 11Kg μέχρι 27Kg
Ύψος αρσενικό: 40 cm μέχρι 56 cm
Ύψος θηλυκό: 37 cm μέχρι 52 cm
Διάρκεια ζωής: 14 χρόνια
Μέγεθος: μεσαία
Χρώμα ράτσας: άσπρομαύροκαφέ
Εκπαίδευση απαραίτητη
Περιποίηση: ελάχιστη
Ιατρικά: πολυ λίγα
Χρησιμότητα: συντροφιάεργασία
Χώρα καταγωγής: Μεγάλη Βρετανία
  
Πιο αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό του Bull Terrier είναι το κεφάλι του, που περιγράφεται σε «σχήμα αυγού» όταν αυτό παρατηρείται από το μέτωπο. Η κορυφή του κρανίου είναι σχεδόν επίπεδη από αυτί σε αυτί. Προφίλ καμπυλώνει απαλά προς τα κάτω από την κορυφή του κρανίου στην άκρη της μύτης, οι οποία θα πρέπει να είναι μαύρο και λυγισμένη προς τα κάτω στην άκρη. Τα ρουθούνια είναι καλά ανεπτυγμένα και η κάτω γνάθος είναι βαθιά και καταλήγει σε ισχυρό ρύγχος . Τα μοναδικά τριγωνικά σε σχήμα μάτια είναι μικρά, σκοτεινά, βαθιάκαι ερευνητικά. Το σώμα είναι γεμάτο και στρογγυλό, ενώ οι ώμοι είναι ισχυροί και πολύ μυώδεις και η ουρά κρατιέται οριζόντια.Τα περισσότερα είναι λευκού χρώματος και περπατάνε με ένα καμαρωτό βάδισμα, και είναι ευρέως γνωστός ως ο «μονομάχος της φυλή».
   
Το Μπουλ Τεριέ έχει αναπαραχθεί από την διασταύρωση Μπουλντόγκ με Τεριέ για να δημιουργηθεί «ο μονομάχος των σκυλιών». Η νέα ράτσα χρησιμοποιήθηκε αρχικά για να παλέψει με ταύρο και κατόπιν για κυνομαχίες.

 
Ιατρικά: 
Όλα τα κουτάβια πρέπει να εξεταστούν για την κώφωση. Αυτή η ασθένεια είναι πιο συχνή στα κατάλευκα σκυλιά. Παρουσιάζει συχνά κήλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου